Komuves munkák Budapesten és Pest megyében, tetofedés és házépítés


Kőműves munkák
Szolgáltatások
Falvágó

Bontás, épületbontás

Épület és házbontás, beton és vasbeton építmények bontása, 15 éves tapasztalattal.
Térburkolatok

Gépi földmunka

Gépi és kézi földmunkák, JCB, CAT, Bobcat és Kubota földmunkagépek bevetésével.
A bontás szakértői
Térburkolás mesterektől

A terület előkészítése.
Az előkészítés a talaj kiemelését jelenti, melyet célszerű sokszor munkagépekkel megvalósítani. Szélességben 30 cm-re szélesebb területet emeljünk ki, és már itt ügyelni kell a lejtésre, a csapadékvíz elvezetése céljából. Mivel Magyarországon a természetes fagyhatár 80 cm körül van, ebben a zónában ne hagyhatunk fagy által veszélyeztetett anyagok, mint például agyagos talajt. A terület tükörszintjét a kívánt formára kell kialakítani, majd a megfelelő eszközökkel tömöríteni.

A teherhordó és fagyvédő réteg kialakítása.
A réteg kialakításánál olyan anyagok jöhetnek szóba, melyek az időjárással és a faggyal szemben ellen állnak, illetve nem szenvednek szemcsekárosodást a tömörítési folyamat során. Így a fagyvédő és teherhordó réteg mindenképpen humuszmentes kell legyen.
A leginkább megfelelő anyagok, a megfelelő szemcseméretű homokkavics illetve a zúzott kőzet, vagy ezek vegyített keveréke. A 0-16 mm-es kavicsot rétegenként fektetjük le, rázóhengerrel tömörítve, maximálisan 20 cm-es rétegenként. A fagyálló rétegnek a vastagsága 30-70 cm közé esik általában, a körülmények és a környezet függvényében. Erre a rétegre kerül rá a kavicsból összetevődő teherhordó felület, melyet úgy kell tömörítünk, hogy a víz ne mossa ki később. Ezt a folyamatot finompanírozásnak nevezzük, melyet +/- 1 cm-es pontossággal kell előállítani, hogy elkerüljük az egyenletlen lefektetést.

Oldalszegélyezés.
Az oldalszegélyek biztosítják azt, hogy a legszélén levő burkolólapok ne lazuljanak meg. Az oldalszegély blokk illetve falkövekből készülhet.

A burkolótárgy előkészítése.
A fagyvédő és teherhordó rétegre zúzalékból ágyazatot készítünk, minimum 2 maximum 5 cm-es vastagságban. A zúzalék 2-5-ös szemcseméretű lehet, hiszen a durvább szemű anyag a fugahomok bemosódása miatt nem alkalmas. Fontos itt az is, hogy csak mészben szegény homokot használjunk, mert az megelőzi a lerakódásokat és a kivirágzást.
A sík ágyazat kialakításához 3-4 cm vastag idomcsöveket használunk. A szintezési folyamatnál figyelembe vesszük, hogy a későbbi vibrálás során a burkolat vastagság 1cm-rel süllyedni fog.

Burkolókövek lerakása.
A fektetést a sarkokból kiindulva kezdjük meg, a felület legmélyebb pontján. Az egyes köveket törőollóval és vágókoronggal véssük, faragjuk meg a kívánt méretre, majd helyezzük el a felületen. A köveket semmiképpen sem szabad túlzottan szorosan egymás mellé helyezni, hanem ügyelni kell egy 2-3 cm-es körbefutó fuga kialakítására. Ez azért fontos, mert a fuga kiegyenlíti és átvezeti az egyes darabok között egyébként fellépő feszültséget.
A legtöbb kőtípus az oldalán előformázott távtartóval rendelkezik, de ez nem a fuga szélességét adja meg, hanem kivédi az olyan helyzeteket, hogy a kövek teljes felületükben minimális fuga nélkül érintkezzenek. Az egyenletes fugavonal megtartását léc és zsinor segítségével, 2-3 m-enként végzett ellenőrzés mellett biztosítjuk. A gépjárművek által használt burkolatokon a fő haladási irányra átlós rakási módot alkalmazunk, így a kő mind a 4 oldalán egyenletesen fog eloszlani a terhelés. Ügyelni kell a be építményekre, mint a csatornafedél, így szintjüktől 1-2 centiméterrel magasabban kell fektetni a burkolatot, mert a réteg ennyit meg fog még süllyedni.

Homoklehúzás, fugázás.
A fuga kitöltéséhez a legjobb a kvarchomok, mi ezt használunk, de alapvetően bármilyen mészmentes anyag megfelelő lehet. A besöprési folyamat, a homok a fugákba való elhelyezését addig végezzük, amíg a homok teljesen ki nem tölti a réseket. Az általában szükséges anyagmennyiség 2-5 kb/m2.

Bevibrálás, a térburkolás lezárása
A lerakott köveket gumitalppal felszerelt rázólappal vibráljuk be. A bevibrálási folyamat után újra fugaanyag kerül a felületre, melyet visszahelyezünk majd újra végigmegyünk a felületen. A legvégén lemossuk a felülete, és a térburkolt felület elkészült.

Tereprendezés és térburkoló

TérburkolatFalvágás
Az Ön Neve*
Telefonszám*
E-mail cím*
Bontandó épület helye*
A bontandó épület leírása: Anyag, födémzet, terület stb.
Sürgősségi szint*
Ügyfélellenőrző kód. Mit lát a képen?